Samsung ще пуснат сгъваем телефон следващата година
Мобилни

Samsung ще пуснат сгъваем телефон следващата година

Ето това е нещо интересно за света на мобилните устройства.

Samsung работят по сгъваем смартфон, който може да бъде представен през следващата година, според The Wall Street Journal.

Слухове се носят, че телефонът ще има 7-инчов дисплей, който може да се прегъва по средата, за да става във формата на портфейл. Външната страна на телефона, също ще има някакъв вид дисплей. Заради двата дисплея, компанията трябва да пусне по-издръжлива батерия, което е тревожно, като се има предвид какво се случваше с Galaxy Note 7.

Тази концепция, за сгъваем телефон не е нещо ново за Samsung. През октомври, миналата година, TheVerge пуснаха изображения с дизайн на сгъваем телефон, патентован от Samsung. Които доста добре описват, това което The Wall Street Journal казаха.

Компанията сподели, че работи над таков устройство на няколко пъти. През април 2017-та, главният инженер на Samsung дисплеите, каза че компанията се е фокусирала върху безпанелни дисплеи, което ще доведе и до дисплеи, които се огъват. До момента са представени няколко дисплея, с минимално присъствие на панел, но все още не са без панел. По това време, от Samsung обявиха, че най-вероятно ще пуснат огъваеми дисплеи през 2019-та, което пак се припокрива с The Wall Street Journal.

От тогава, до сега, ZTE ни представиха сгъваем телефон. ZTE Axon M беше пуснат за продажба в САЩ, през AT&T и включва два (неогъваеми) дисплея. Идеята е, че потребителите ще могат да гледат филми на цял екран, а на съседния да може да си вършат друга работа. Телефонът на Samsung може да бъде както идеален за multitasking (да вършим повече от едно нещо върху екраните), така и за гейминг, но ще изглежда много по-добре и ще бъде повече от уникален.

 

Източник: TheVerge

  • Vikks
    Vikks
    Ако наистина направят тавъв телефон, си го взимам веднага ;д
показване на 1 от 1 Коментар