Steam Chat - ново мобилно приложение на Valve
Мобилни

Steam Chat - ново мобилно приложение на Valve

Valve с ново модерно мобилно приложение, насочено само към функционалността им за комуникация от Steam платформата.

Приложението е изцяло самостоятелно и не е част от вече наличното мобилно Steam приложение. Новото приложение включва всички модерни придобивки, които са налични в десктоп версията на Steam чата, като например:

  • Списък с приятели - можете да видите кой е на линия, кой какво играе (с подробностите на играта), кой е извън линия.
  • Богата чат функционалност - вграждане на връзки с подробно съдържание от тях, вграждане на видеа, картинки, GIF-чета, Steam емотиконки и т.н.
  • Покани - вече можете да добавите приятел, като му изпратите уникална връзка към вашия профил, чрез която той директно да ви добави в своя списък с приятели без да е нужно те първа да ви търси по име в Steam и да се надява да уцели точно вашия профил.
  • Персонализиране на известията - направете така настройките си, че никога повече да не пропуснете съобщение от приятел или покана за игра от някого; настройките се отнасят за чат с приятел, групов чат или чат канал.
  • Групови чатове - за първи път груповите чатове влизат в мобилно приложение на Valve, така че всичко, което вече имате като функционалност за тях в десктоп версията, е пренесено и в тази мобилна версия.

В бъдеще Valve планират внедряване на функционалност за провеждане на разговори.

Сигурно се питате защо това се налага?

От Valve имат намеренията да оставят стандартното Steam приложение повече за контрол върху вашия Steam акаунт, отколкото за каквато и да било друга дейност, като например комуникация с други геймъри. Затова и чат функционалността е изнесена в изцяло ново приложение.

Това ще рече, че щом имаме вече ново приложение, облечено в новата, модерна визия на Steam клиента за десктоп, то можем да очакваме в скоро време и освежаване на основното мобилното приложение и не само. Valve планират подобрения на Steam приложението, като например QR кодове за Steam Guard, по-удобен начин за вписване в акаунт от различни устройства (получавайки известие на телефона, което да приемаме с едно докосване, а не с преписване на код), подобрения в интерфейса и навигацията на различните неща в приложението.

Та, новото Steam Chat приложение може да свалите както за iOS устройства, така и за Android устройства съвсем безплатно.

 

Източник: Steam

Няма коментари

Напиши коментар