Най-лесният начин за писане на текстове
Технологии

Най-лесният начин за писане на текстове

Опитайте този AI текст генератор и напишете история, статия или... каквото искате. 
 

Името на сайта, за който си говорим днес е TalkToTransformer. Той е дело на канадския компютърен инжeнер Адам Кинг. Технологията идва от OpenAI. Ако се чудите от къде ви е познато името, нека ви напомня, че писахме за компанията в тази статия

И така, ако искате да напишете фалшива новина, или просто някакъв текст, генераторът ще ви помогне. Просто въвеждате въпрос или няколко начални изречения и получавате текст. Как се случва това? На базата на огромно количество информация в мрежата и други източници.

Ако например напишете, че времето навън е хубаво, ще ви бъде предложено например да се разходите с приятели и бира в ръка в парка наблизо. Ако попитате "Кой е най-хубавият град в света?", ще ви бъде отговорено, че това е сложен въпрос, а отговорът зависи най-вече от вашите предпочитания. 

Една от положителните страни на сайта е, че моделът е изключително гъвкав. Приложението разпознава огромно количество съдържание, дори рецепти, стихове, текстове на песни. App-ът дори разпознава популярни части и герои от Хари Потър, Властелинът на пръстените и др. 

Имайте предвид, че въпреки че генерираният текст има смисъл, той често няма да има стойност. Имам предвид, че героите на вашата измислена история могат да изчезват в следващите редове на произволен принцип. Освен това, често текстът прескача от тема в тема. Това се случва особено при диалози. Разбира се с помощта на апликацията за момента можем по-скоро да се забавляваме от колкото да пишем научни трудове. Просто напишете “Q: What should I do today?” и очаквайте много идеи. Имайте предвид, че комуникацията към момента се случва на английски език. В някои случаи обаче, генараторът се справя и с преводи.

Въпреки че понякога текстовете не са особено смислени, GPT-2 системата е впечатляваща. Този алгоритъм се учи да създава текст, изучавайки огромна база данни в интернет. Това се случва чрез търсене на фрагменти информация, а резултатите получаваме за секунди. Да, лесно можем да намерим пропуски, но за в бъдеще очакваме повече. 

 Източници: TalkToTransformer, The Verge

Няма коментари

Напиши коментар