Новите функции на Gmail
Технологии

Новите функции на Gmail

Вече можем да настройваме определен час, когато съобщението ни да бъде изпратено. 

Google обяви, че от април 2019г. ще можем да насрочваме имейлите си в Gmаil, което до момента се случваше само с допълнителен add-on. Новата функция на пощата е лесна за използване и функционална. Функцията е изключително полезна ако ви се налага да пишете на някого в друга часова зона или ако не искате да забравите за някакъв важен мейл. който трябва да се прати в определено време. Taка получаваме по-голям контрол върху пощата си и разбира се удобство. Имайте предвид,че насрочените имейли могат да се изпратят няколко минути след насрочения час.

Ето и какво да направим, ако искаме да настроим мейл, който да се изпрати по-късно. 

  • Създавате имейла
  • Натискате на триъгълника до Send бутона
  • Изберете време през Pick date & time
  • Натиснете Schedule send

Ако искате да намерите и изтриете вече насрочен имейл, отново можете да го направите лесно. В мобилното приложение и десктоп версията има нова папка - Scheduled. Просто влизате в нея, намирате съобщението, което искате да изтриете и натискате на Cancel send горе в дясно. По този начин въпросното съобщение ще бъде преместено в папката за чернови. 

По подобен начин можете и да промените часа и датата на вече насрочено съобщение. Както казаха от Gmail, таймингът е всичко. 

Новата опция като че ли е предназначена до по-голяма степен към бизнес потребителите, особено тези, които поддържат международни комуникации. Естествено всеки може да използва новата функция, която в момента вече е достъпна за компютърната версия на пощата, както и за хората, използващи я от android и iPhone/ iPad. 

Какво мислите за новата функционалност? Да, не е нещо супер иновативно и гениално, но пък е полезно да го има. Това е едно от нещата, които са толкова логични, че сякаш не са нови, а винаги ги е имало. Точно както новата функционалност на Google Maps за показването на градския транспорт в София. Когато видях новината, първо си помислих "Чакай, това ново ли е изобщо, не го ли е имало винаги?". 

Източници: support.google, the verge

 


 

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags