OMEN BY HP Mouse 600
Периферия

OMEN BY HP Mouse 600

Omen Mouse 600 by HP подобрява твоя gaming и не само. С нов оптичен сензор, който е проектиран специално за eSports, 6 програмируеми бутона, три различни тежести, за да я адаптираш според твоите предпочитания, LED подсветка, за да отговаря на стила ти и възможност за смяна на DPI (от 400 до 12000), ще се съсредоточиш във взимането на бързи решения, без да се страхуваш, че ще загубиш ценно време.

Като дългогодишен геймър съм достигнал до заключението, че периферията е естественото продължение на тялото ми. Както един футболист търси точните бутонки за мач, така и аз търся точната мишка за игра.

А днес е уникален ден и то не защотото сте с мен, а защото имам възможността най-накрая да сложа ръце върху новата мишка HP OMEN 600.

Преди това нека ви разкажа с няколко думи за компанията Хюлет Пакард. Те сa една от най-големите световни корпорации в сферата на информационните технологии, известна със своите  принтери, персонални компютри и сървъри.

Неотдавна HP пуснаха своята нова серия геймърски продукти, стартиращи с лаптопите Omen X, а след нея последваха и геймърските настолни компютри и периферия под името „Omen”.

Нека видим и самата мишка.

HP OMEN 600 разполага с нов оптичен сензор, който е предназначен специално за електронни спортове.

Аз лично си поиграх да го тествам, като той се представи перфектно на доста ниска чувствителност.

А това е много важно за геймърите, които играят FPS игри…

Снощи изстрелвах мишката от единия край на пада до другия му край и нито веднъж сензорът не се поколеба, а мерникът ми винаги беше там където исках.
Естествено, ще имате възможността да променяте своя DPI в рамките от 800 до 12000 само с едно натискане на бутона под скрола, а цветовата подсветка ще ви подсказва точно на колко DPI сте настроили мишката.

Имаме стандартните 2 странични бутона от лявата страна, както и гумирано покритие от двете й страни, за да може да имате по-добър захват.

А какво е чувството да се потопите в света на игрите с OMEN 600?
Бих го описал като среща със стар приятел.
Още в началото усетих как ръката ми заспива върху мишката, защото сякаш тя има определено място за всеки мой пръст.

Освен това,  палецът ми по никакъв начин не докосваше пада, заради „леглото“ което е направено точно под 2-та допълнителни бутона.

HP са направили и „легла“ за 2-та основни бутона, които предпазват от хлъзгане на пръстите ми в по-интензивните гейминг моменти. Интересното е, че няма това чувство за неудобство, което усещате, когато си закупите нова мишка и не сте я ползвали до сега.
HP са решили да добавят и още малко към всичко до тук. Можете да слагате или да махате тежести, които са 3 на брой в долната част на мишката, така че ако сте свикнали да играете с по-тежка или съотвено по-лека мишка, Omen 600 определено би ви позволила да я направите точно по ваш вкус.
През годините съм ползвал много и различни мишки, като със всяка една от тях трябваше да свиквам известно време.

НО!
Omen 600 нямаше това чувство на отчужденост и преживяването беше сякаш винаги съм играл с тази мишка до този момент.

Така че заслужава ли си?

Според мен ?

Определено да!

Няма коментари

Напиши коментар