Razer и техният 27-инчов монитор
Периферия

Razer и техният 27-инчов монитор "Raptor"

Razer започват ударно 2019 година, като навлизат и в сферата на гейминг мониторите с новия 27-инчов "Raptor".

 

CES 2019 е тук и това означава, че ще видим нещо ново от Razer, което е ежегодна традиция за тях. Тази година, Razer ще представят своя Razer Raptor, 27-инчов гейминг монитор, като това поставя началото и навлизането на компанията в сферата на мониторите.

Има нещо допълнително този път. Рапторът не е просто прототип, а ще бъде и реален продукт. Razer планират да го пуснат в продажба по-късно през годината на цена от 700 долара.


Снимка: Vlad Savov / The Verge

Raptor изглежда доста впечатляващо за гейминг монитор. Дизайнът е доста изчистен и дори хората с обсесивно-компулсивно разстройство не биха имали нищо против тази машина да им седи на бюрото. Интегрирания кейбъл мениджмънт е една иновация, която аз лично не съм виждал при други монитори. Кабелите са специални, в цветовете на Razer - захранващ кабел, HDMI, Display Port, USB-C и USB-A.

Относно самия дисплей, той е на едно ниво с други топ марки монитори: 27-инчов екран с 2560x1440 QHD резолюция, 144Hz честота на опресняване и между 1ms и 7ms реакция. Екранът стига яркост от 420 нита и поддържа HDR (въпреки, че Razer не са обявили точно кой HDR стандарт ще използват).

Единственият минус е, че мониторът поддържа технологията AMD FreeSync и не поддържа Nvidia G-Sync.


Снимка: Vlad Savov / The Verge

Този път Razer няма да спестят откъм материали: основата е изработена от алуминий, а задната част е от плат и метал. И след като е продукт на Razer - разполага с няколко LED светлинни ленти.

Откъм софтуер, Raptor ще поддържа picture-in-picture input способности, което означава, че ще може да виждате няколко input сигнала едновременно на екрана. Също така поддържа screen mirroring с Razer Phone 2, чрез USB-C свързване, което ще позволи да използвате смартфона си на цял екран, с мишка и клавиатура.

Общо взето монитора изглежда доста добре, но как точно ще възпроизвежда картината още не е ясно. Аз лично не съм доволен от доста монитори, които излезнаха на пазара последно време, като черният цвят се размазва доста по екрана на повечето 144Hz машини. Дали Razer няма да ни предложат нещо различно? Поне би трябвало, за цена от 700 долара...

 

Източник: TheVerge

Няма коментари

Напиши коментар