Pro Display XDR - новият монитор, част от Mac Pro 2019
Технологии

Pro Display XDR - новият монитор, част от Mac Pro 2019

Също като модулната инсталация Mac Pro 2019 на Apple, този монитор не е много по-евтин от най-базовия модел на машината им.

Новият Mac Pro 2019, за който писах в тази статия, определено е насочен към творческите личности. Хората, които се занимават с видео- и фотообработка например. С моделиране или дизайн от всякакво естество. Но имайки една такава машина, със сигурност ще имаш нужда и от перфектен монитор, на който да гледаш как чудесата стават реалност. Именно затова от Apple създават новия Pro Display XDR монитор, който ще бъде достъпен още тази есен на цена, започваща от $4,999 в САЩ.

Е, изглежда като доста скъпо удоволствие, особено за нас, хората в България, но все пак нека видим с какво толкова е оборудван този монитор и влиза ли ни в нуждите.

Apple Pro Display XDR е 32-инчов LCD монитор (6016x3384 резолюция) със 6K ретина дисплей, съдържащ превъзходна HDR технология и впечатляващо съотношение на яркост (1600 нита) и контраст (1,000,000 към 1). Мониторът е създаден, за да удовлетвори всички нужди на всеки, който се занимава професионално с творчески задачи, като може да работи както в режим на портрет, така и в режим на пейзаж.

Подобно на дизайна на Mac Pro 2019, мониторът идва със същата структура на "швейцарско сирене" от задната си страна. Тези дупки отзад ще спомагат за охлаждането на монитора, което ще му позволи да произведе 1000 нита яркост за неопределено време, а максимума, който ще може да достигне, е 1600 нита.

Той също така обещава свръхшироки ъгли на гледане, благодарение на обичайния поляризатор, и се предлага в два режима: един с антирефлексно покритие и втори с матово нано-текстурирано стъкло, но той вдига цената с още 1 000 долара отгоре.

Apple Pro Display XDR може да се свърже към компютър с Thunderbolt 3 кабел. Един MacBook Pro може да се свърже към два различни дисплея, докато новият Mac Pro може да захрани цели шест броя Apple Pro Display XDR дисплея.

Всички останали технически характеристики и информация относно новия монитор може да откриете в официалния сайт на Pro Display XDR.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар