Samsung Galaxy A6 е първият телефон, който не е направен от Samsung
Технологии

Samsung Galaxy A6 е първият телефон, който не е направен от Samsung

Звучи странно, нали?

Samsung ще пуснат два нови Galaxy A серия телефони в Китай.

Galaxy A9 е телефонът, който има четири камери отзад и все пак цената му е за средна класа телефон. Интересното е, че Galaxy A6, който е първият ODM(по дизайн на Samsung) телефон на компанията, който ще бъде произвеждан от друга компания.

Според The Korea Herald, Samsung са в преговори за аутсорсване на продукция на телефони от ниска и средна класа, чрез компанията Wingtech, която произвежда телефоните Xiaomi.


Изображение: Bloomberg

Galaxy A6s има две 12 мегапикселови камери отзад и една 12 мегапикселова камера отпред. Екранът е 1080p 6-инчов AMOLED. Процесорът е Snapdragon 660 и телефонът има 6GB RAM, с 64 и 128GB варианти за вътрешна памет. Стартовата цена е около 260 долара, но за момента телефонът ще бъде възможно да бъде закупен само в Китай.

Двата нови телефона са нова стратегия на Samsung, която цели да увеличи продажбите в Китай и Индия, като в момента компанията среща затруднения срещу конкуренция, като Huawei и Xiaomi. Статистиката сочи, че Samsung имат по-малко от един процент пазарен дял на китайския пазар, като това може да доведе до затварянето на една от фабриките на компанията.

CEO на Samsung Mobile DJ Koh каза пред CNBC, че компанията сменя стратегията, като вече ще изкарват първо телефони от средната класа, а после ще представят водещия модел. Galaxy A9s е последният пример и ако A6s се продава добре в Китай, това означава че повече ODM телефони може да започнат да се произвеждат.

Какво ще кажете за новите телефони средна класа на Samsung? Бихте ли си закупили такъв? Напишете в коментарите. И както винаги - Have Fun!

 

 

  • EasyThe
    EasyThe
    Никога Samsung :)
показване на 1 от 1 Коментар