Ето как изглежда Battlefield 5 с Nvidia RTX ефекти
Софтуер

Ето как изглежда Battlefield 5 с Nvidia RTX ефекти

Отражения... Отражения навсякъде...

Последните дни, една от главните теми за разговор са новите видеокарти на Nvidia - RTX. Те ще бъдат достъпни на 20-ти септември, точно навреме, заедно с излизането на Battlefield 5.

На събитието, Nvidia и DICE показаха, какво може да се постигне с Turing GPU архитектурата, както и real-time ray tracing в Battlefield 5, като най-интересното за наблюдение са отраженията.

С помощта на Nvidia real-time ray tracing технологията, нещо което не е постижимо от сегашните най-добри видеокарти, сега вече е постижимо, като DICE ще може да отразява експлозии, огън и обкръжаващата ни среда - динамично, като емулира повърхността на вода, стъкло и коли, като взима под внимание ъгълъд, под който се намира играчът.

Видеото отдолу показва как една огнехвъргачка изглежда с пуснат и спрян RTX:

Друг пример е видеото, което ще споделя под тези изречения. Виждаме как унищожаването на сграда бива отразено върху кола, която се намира на улицата.

Като за финал, DICE ни показва, как V1 ракетна експлозия афектира цялата сцена.

Новите GeForce RTX са в модели RTX 2080 Ti, RTX 2080 и RTX 2070, и докато тези отражения изглеждат супер готино, те няма да ви струват евтино, като най-евтиния вариант е Founder's Edition RTX 2070, който ще струва около $600.

Скоро може да очаквате още новини, тъй като Gamescom 2018 все още тече, а нашите приятели и колеги Myth и Miffzy са там и ни държат в течение.

 

Източник: PCGamer

Няма коментари

Напиши коментар