Известен български хакер беше арестуван след като хакна Denuvo
Софтуер

Известен български хакер беше арестуван след като хакна Denuvo

Denuvo се славеше с това, че тяхната технология против пиратство не може да се разбие, но ето че не кой друг, а българин успя.

Дълги години технологията на Denuvo се държеше много добре срещу хакери, но през 2016-та български хакер, известен като Voksi, се появи и направи невъзможното. Сега обаче се намира в огромна беда.

В публикация на CrackWatch - subreddit, насочен към премахването на DRM и друг софтуер, който предпазва от копиране на игри, Voksi обясни, че уебсайтът на неговата хакерска група "REVOLT" е бил спрян.

Във вторник Voksi беше посетен от местната полиция.

"Най-после се случи", написа Voksi. "Не мога да кажа, че не го очаквах. Denuvo са пуснали жалба срещу мен към българските власти. Полицията дойде вчера и взе сървърният компютър и моят персонален. Трябваше да отида до полицията после и да обяснявам."

В изявление, Denuvo казаха, че арестът на Voksi е направен с помощта на общи действия между тяхната компания-майка Irdeto и българсият отряд срещу киберпрестъпления.

Denuvo включиха и цитат от българския отряд срещу киберпрестъпления, който гласи: "Можем да потвърдим, че 21-годишен човек беше арестуван във вторник по подозрения, свързани с киберпрестъпността и че е иззета компютърна техника. Продължаваме да разследваме случая."

Voksi все още няма официален коментар, но той написа следното в reddit - "За съжаление, няма да мога да правя това, което правех досега. Може би някой друг ще продължи моята битка".

 

Източник: Kotaku

  • Xen
    Xen
    Много тъжно :(. Дано всичко бъде наред и да не се стигне до затвор. От Denuvo по-скоро трябва да го наградят финансово за това, че успява да им прескочи защитите и да го наемат вместо да го осъждат.
показване на 1 от 1 Коментар