fb.gg е новата стрийминг платформа на Facebook
Софтуер

fb.gg е новата стрийминг платформа на Facebook

Интересното е, че е изключително популярна и има доста хора, които стриймват там.

Изведена под линк fb.gg, който ви пренасочва на https://www.facebook.com/gaming/, платформата/страницата на фейсбук за стрийминг изглежда като най-популярната платформа, а именно Twitch.

През Януари, Facebook пуснаха своя версия на "партньорската програмa" на Twitch, естествено със своя "gaming creator pilot program", която е направена специално за да привлича стриймъри от Twitch и YouTube. Разбира се, Twitch си остава номер 1 в класацията за live streaming, докато YouTube води в класацията за записани видеа. Facebook цели да бъде дестинация и за двете.

За момента Fb.gg е пълна със Fortnite стриймъри. Fortnite, в момента e най-популярната игра в световен мащаб, и води в статистиките на Twitch, вече месеци. В момента на Fb.gg 3,000 човека стриймват Fortnite, а тях ги гледат общо 210,000 човека, което ги слага много близо до бройката на Twitch.

За момента не е ясно как Facebook стриймингът ще се развие и дали Twitch най-после няма да има сериозен конкурент. Гигантът Facebook, обаче, в последно време се труди доста, като през 2016-та подписа договор с Blizzard, за да стриймват ексклузивно Overwatch турнирите на Facebook Live, а наскоро подписа и с ESL One, за да доведе DotA II и Counter-Strike: Global Offensive турнирите на своя територия, естествено, ексклузивно. През март, Facebook пусна своето API, за да може разработчиците да добавят "one button live streaming" през плаформата.

Дали в бъдеще Facebook няма да надмине Twitch? Какво мислите?

 

Източник: TheVerge

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар