Google Chrome вече има тъмен режим
Софтуер

Google Chrome вече има тъмен режим

Все още не е наличен официално чрез директна опция в браузъра, но с малък трик можем да изпробваме тъмния режим, който е вече внедрен.

Версия 74 на браузъра Chrome беше пусната в сряда, а заедно с нея бе внедрен и тъмен режим. Версията е налична за Windows, Mac и Linux, като новата придобивка касае Windows 10 потребителите. Същото нещо беше внедрено във версия 73 още миналия месец, но се отнасяше само за потребителите на macOS.

Служител на Google официално потвърди, че тъмният режим все още се внедрява в браузъра за всички видове операционни системи и затова все още не е достъпен директно от настройките на браузъра. Ето какво точно каза:

Мога да потвърдя, че пускаме тази функционалност за малък брой Chrome потребители, като тя ще стане достъпна за повече хора в близкото бъдеще.

Тъй като Windows 10 също разполага с опция за промяна на цветовата схема на цялата операционна система чрез превключване на светла и тъмна такава, ако използваме системата с тъмен режим, то новата версия на Chrome автоматично ще превключи на такъв.

Превключвайки браузъра на тъмен режим, то той ще изглежда почти идентично на Incognito режима. В картинките по-долу съм направил колаж на тъмния и светлия режим на браузъра.

Стига съм ви мъчил. Нека се насочим към метода, чрез който и вие да изпробвате новия режим.

  1. Открийте прекият път (shortcut), от който стартирате браузъра Chrome и отворете неговите свойства (properties).
  2. В полето за цел (target) допълнете най-вкрая следният текст без кавичките: "--force-dark-mode".
  3. Стартирайте браузъра от прекия път, върху който нанесохте промени, и вече имате работещ тъмен режим.

Ако нещо не ви е станало ясно от текста отгоре, ето демонстрационна картинка как става работата (натиснете на нея за по-голям размер):

Браузърът на Google винаги е предлагал поддръжка на теми. Една от тях дори е черна такава, но тя променя само лентата отгоре на браузъра и стартовата страница с търсачката на Google. Всичко останало в самия браузър е в светлия стандартен режим. Този официален тъмен режим придава друг цвят и на менютата в браузъра.

Chrome 74 включва и редица други промени, които нямат общо с визуалната част на браузъра. Функциите, които създават анимациите в Chrome, вече могат да бъдат деактивирани.

 

Източник: The Verge

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар