Музика, 3D постове и други малко познати Facebook функции
Софтуер

Музика, 3D постове и други малко познати Facebook функции

Тайните технологии на Facebook, за които може би не знаете

Докато едни социални мрежи биват спирани, други продължават да ни предлагат нови функционалности

Сигурно сте забелязали, че профилните ни снимки във Facebook вече са кръгли, по подобие на тези в Instagram. Освен това, можем да добавяме различни рамки, а от скоро видео и дори звук.

 

 

Наскоро от компанията обявиха, че очакват да включат музика в историите и профилите ни, като по този начин да изградят още по-завършена онлайн идентичност за нас. Наистина, вече можете да добавяте песни в историите си. Скоро ще можем и да пинваме в горната част на профилите си това, което слушаме. Ще има съвсем нова секция в профилите ни, която се ще се казва Music. Именно чрез нея ще можем да показваме какво обичаме да слушаме.

Другата новост е, че вече можем да качваме и разглеждаме 3D снимки и изображения във Facebook. Това се оказа доста забавно. Технически погледнато, тази новост е достъпна от 4 месеца, но има една уловка. За да се снимате и качите снимка в 3D, трябва да притежавате най-нов модел iPhone (iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS). За повечето мобилни устройства, функцията все още не е налична.

С 3D изображенията, от друга страна, може да се забавлява всеки. Достатъчно е само да използвате програма, която да направи изображение (обект) в 3D, след което да го drag and drop-нете във вашия Facebook профил. Можете да добавите и текст, както и цвят за фон, и всички други подробности.

 

Интересно е как социалните медии напоследък придобиват най-различни функционалности и стават все по-всеобхватни. Помня, когато Google беше само търсачка, преди да можеш да попиташ Ok, Google за всичко, преди да има Maps, News, Drive и всичко друго, което има в момента. С Facebook беше същото. Всичко започна от идея да се свързваш и комуникираш с приятелите си. В момента можем да си купим чорапи през Facebook. Можем също така да набираме пари за каузи, да гледаме стриймове на любимите си игри и какво ли още не.

До къде ще се разпрострат социалните медии за в бъдеще - можем само да гадаем. Какво мислите за функциите и използвахте ли ги вече?

Свързани страници

Виж всички
Технологии
Microsoft купиха GitHub
League of Legends
Worlds 2018 - Финалът
Култура
Facebook отдавна ни хакна

Няма коментари

Напиши коментар