Тази вечер: DeepMind StarCraft демонстрация
Технологии

Тази вечер: DeepMind StarCraft демонстрация

Събитието започва в 20:00 наше време и ще бъде водено от Artosis и Rotterdam

Хей, помните ли шоу мача по време на The International 7, когато Dendi беше натупан от изкуствения интелект, разработен от OpenAI - компания, основана от Илон Мъск. Или как ботове в Quake 3 доминират Capture the flag?


Е, днес друга компания за изкуствен интелект готви демонстрация - DeepMind. Все още не знаем какво ще представлява събитието - дали ще има сблъсък на топ StarCraft състезател срещу DeepMind бот? Или просто представители на компанията ще разказват за AI-а и как работи? Със сигурност ще е интересно, тъй като водещи ще бъдат Artosis и Rotterdam.

Ще можем да гледаме събитието от 20:00 българско време на YouTube канала на DeepMind ето тук: https://www.youtube.com/c/deepmind


Какво представлява DeepMind?

Научната мисия на DeepMind е да избута границите на изкуствения интелект, като разработва системи, които да се научат да решават сложни задачи. За да се случи това, от DeepMind разработват “агенти”, които тестват в голям набор от различни среди от специална DeepMind Лаборатория с установени игри като Atari и Go.

Тествайки агентите си в игри, които не са специално създадени за AI проучване, и където хората играят добре, е изключително важно за основна отправна точка за представянето на агентите. Именно заради това DeepMind си партнират с Blizzard Entertainment и заедно пускат SC2LE - набор от инструменти, с които се надяват да засилят проучванията на изкуствен интелект в StarCraft II. Това включва:

  • API за машинно обучение, разработено от Blizzard, което дава на изследователите и разработчиците основните “кукички” в играта. Това за първи път включва и инструменти за Linux.
  • База данни от анонимни игри (replay), които ще се увеличат от 65 000 до половин милион в следващите няколко седмици.
  • Отворен код на версията инструменти на DeepMind, PySC2, която да позволи на изследователите да използват API-а на Blizzard с техните агенти.
  • Серии от прости мини игри, които да позволят на изследователите да тестват представянето на агентите в различни задачи.
  • Съвместен документ, който очертава околната среда и отчита основните резултати на мини игрите, изучаване на изминалите игри и пълна 1v1 игра срещу AI.

Няма коментари

Напиши коментар