Защо Google Plus се провали?
Технологии

Защо Google Plus се провали?

Персоналните акаунти вече започнаха да бъдат изтривани. 

Още преди месеци ви споделихме, че Google+ ще бъде спряна за потребители и ще бъде достъпна само за компании. E, изтриването на акаунти вече е факт. Но какво не достигна на платформата? 

Google са иновативна и огромна компания, която създаде много полезни и нужни неща през годините. Един от малкото провали за компанията беше неуспеха на тяхната социална мрежа Google Plus. Според мен, тази социална мрежа някак си не показа защо съществува. Влизаме в Twitter, за да пишем кратки съобщения, в Instagram а да разглеждаме и качваме изображения, в Snapchat, главно, за да се забавляваме с филтрите. Търсим вдъхновяващи идеи в Pinterest, а Facebook, както знаем, е малко по-комплексен, но пак ни позволява да комуникираме, да изразяваме мнението си и какво ли още не. Google Plus oбаче, като че ли нямаше мисия, нещо, което да докосне потребителите. Решението само фирми да имат акаунти, всъщност ми се струва доста по-логично. Така, Google Plus може да се превърне в една по-бизнес ориентирана социална мрежа, АКО се направят някои функционални подобрения и тя стане по-лесна за използване и интуитивна. 

От първи април, Google официално започна процеса по изтриването на персоналните акаунти в платформата. Информацията беше потвърдена от служител на Google пред The Verge

Това като че ли е краят на опитите на компанията директно да се конкурира с Facebook и Twitter. Причините за спирането на платформата за потребители, както ви казахме и преди са ниският интерес към платформата, както и някои проблеми в сигурността на данните. 

90 процента от сесиите на потребителите на платформата бяха за по-малко от 5 секунди, разкри Ben Smith преди няколко месеца. Въпреки че разработчиците положиха много усилия, платформата не срещна желаните резултати на компанията, допълни той. 

Друга грешка, която компанията допусна, освен липсата на фокус на платформата, беше задължаването на хората да направят свой акаунт, за да могат да пишат коментари в другите услуги на компанията, като Youtube например. Това естествено предизвика остри негативни реакции. Та кой би си направил профил в социална мрежа на сила? 

Последното нещо, което си мисля, е, че платформата просто дойде в неподходящ момемт, когато реално потребителите нямахме нужда от нея. 

Е, очакваме от Google нови идеи и успешни проекти за в бъдеще, а до тогава, Have Fun! 
 

Няма коментари

Напиши коментар